Matematik

Simpelt spørgsmål om sinus

04. september 2008 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Det her er et rimelig simpelt spørgsmål om sinus... men hvis jeg skal løse en ligning sin(x) = 1, er der så i princippet ikke uendeligt mange løsninger til ligningen fordi sinusfunktionen er periodisk (eller hvad det nu hedder)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2008 af peter lind

Jo


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2008 af mathon

sin(π/2 + n*2π) = 1
hvoraf
 

sin-1(1) = (π/2) modulo 2π = (π/2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2008 af mathon

hvor n tilhører Z


Svar #4
04. september 2008 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Tak, vil det så sige at løsningen til ligningen er

x = pi/2 + 2*n*pi

hvor n tilhører Z


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. september 2008 af blackduck (Slettet)

#4

Korrekt.


Svar #6
04. september 2008 af Mikkel_P._Sørensen (Slettet)

Mange tak til jer alle!


Skriv et svar til: Simpelt spørgsmål om sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.