Fysik

Find volumen ud fra masse

07. september 2008 af billyhardcore (Slettet)

Hej,

jeg sidder og leger med en opgave fra Orbit B (HTX)

Oplægget er som følger:

Et skib vejer 2000 Ton. Hvor stort et rumfang skal den del af skibet som er under vandet have?
 

Jeg vil helst bare have et hint eller to til hvordan jeg skal regne den ud.
Den "komplette" formel vil jeg helst selv finde frem til :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Hvor meget af skibet er under vand? Hele skibets rumfang er 1000*2000kg=2*106kg=2*106dm3=2*106L

Men hvor meget er skibet under vandet. Det står vel i opgaveteksten?


Svar #2
07. september 2008 af billyhardcore (Slettet)

Ja, det kan jeg udemærket følge dig i,

Men nej, der står intet andet i opgaveteksten.. =)

Tænker lidt på om man skal regne med at luftens tryk på skibet har en vis indflydelse..
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af mathon

undervandsrumfanget af et flydende legeme er lig med rumfanget af den fortrængte væskemængde

ved flydning er opdriften lig med tyngden af det flydende legeme


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af mathon

mvand *g  = mskib*g

mvand  = mskib

Vvand *(1 ton/m3)  = 2000 ton

Vvand  =  (2000 ton)/(1 ton/m3)  =  2000 m3

skibets undervandsrumfang er således 2000 m3


Svar #5
07. september 2008 af billyhardcore (Slettet)

Tak for hjælpen, det sætter jeg pris på.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af mathon

...Velkommen til...


Skriv et svar til: Find volumen ud fra masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.