Matematik

Hvordan skal sådan en ligning løses?

07. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Hejsa alle sammen.

Er stødt på sådan en ligning men tror aldrig jeg har prøvet at løse sådan en før, kan ihvertfald ikke huske det så er kørt helt fast!

Kan i hjælpe mig :)

(X-2)/3 + (Y+1)/2 = 3

Hvad gør jeg? Mangler en formel :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

gang med 6 på begge sider


Svar #2
07. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Altså 6 som fællesnævner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af mathon

6((x-2)/3 + (y+1)/2) = 6*3


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af mathon

2(x-2)  +  3(y+1)  = 18


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2008 af mathon

det er generelt anvendt at multiplicere med fællesnævneren på begge sider for at bortskaffe nævnerne


Svar #6
07. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Okay, tak mathon.

Har en til, jeg prøver lige og så ser jeg om jeg har fat i det rigtige

(X-1)/2 + (Y+3)/3 =4

2(X-1) + 3(Y+3) = 24 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2008 af mathon

3(x-1) + 2(y+3) = 24


Svar #8
07. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Hvorfor bytter man de to nævnere rundt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. september 2008 af mathon

nævnerne byttes ikke rundt

6[(x-1)/2  +  (y+3)/3]  = 6*4

(6/2)(x-1)  +  (6/3)(y+3)  = 24

3(x-1) + 2(y+3) = 24


Svar #10
07. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Arh på den måde!

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2008 af mathon

...men hvis du siger

nævnerne byttes rundt OG sættes som faktorer

kunne der blive en regel


Skriv et svar til: Hvordan skal sådan en ligning løses?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.