Matematik

Hjælp til 3 hurtige opgaver

08. september 2008 af malisamson (Slettet)

Heey...

Sidder lige fast i tre kedelige opgaver, så jeg tænkte om jeg kunne få noget hjælp herfra? :)

1.  Reducer: (4a²+ab)/4ab

2. Løs ligninngen: 2x/(x+1)+2=(4x+2)/(x+1)

-Kan gode tyde mig frem til at der ikke er nogen løsningen, men ved ikke hvordan jeg begynder udregningen.

3. Løs ulighederne:   -x+4<-2x-8≤(1/2)x+1

Jeg løser den højre side rigtigt og får x≤1.

Men venstre side driller mig da jeg ender med at få 3x ≥-2

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

1. sæt a uden for en parentes i tælleren

2. 2x/(x+1)+2=(4x+2)/(x+1) og x ≠ -1
gang på begge sider med (x+1)

3.  x<-12 v x≥-3,6


Svar #2
08. september 2008 af malisamson (Slettet)

Tusind tak!

Dog er jeg stadig i tvivl om den 2.

Hvad får jeg ud af at gange med x+1 på begge sider? Det ender jo med at blive en andengradsligning på højre side, hvilket jeg ikke tror vi skal ud i. Da løsningen er alle reelle tal bortset fra x=-1, burde den være ret hurtigt klaret, men hvordan?

Og så kom der lige en på mere, hvor jeg mangler venstre side:

2(1+2x)≥x-4≥3x-6,    Jeg regner:

2(1+2x)≥x-4

     2+4x≥x

       3x≥-2

Facit er dog -2≤x


Svar #3
09. september 2008 af malisamson (Slettet)

Bump


Skriv et svar til: Hjælp til 3 hurtige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.