Matematik

Vektor i rummet - Moment via krydsprodukt

09. september 2008 af Ferus (Slettet)

Sidder med en opgave, som jeg her vil forsimple, for at lette forståelsen:

Har en kraft F angivet som en vektor i et tredimensionalt koordinatsystem. Afstanden ud til F's angrebspunkt er r=(3;2;0), og F=(0;0;F), hvilket vil sige at den peger lodret op da kraften er positiv.

Jeg skal bestemme momentet M omkring (0;0;0), via krydsprodukt, hvilket vil sige at jeg ikke må bruge læresætning "kraft gange arm".

Jeg har forsøgt på følgende måde:

M = r x F

M = (3;2;0) x (0;0;F)

M = (F2;-F3,0)

Og så ved jeg ikke om dette kan være den færdige løsning? Arbejder jeg i stedet i planet (fx hvis F=(0,F,0)), vil jeg kunne få et tal og ikke en vektor. Hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af peter lind

Det er den føærdige løsning.

Iøvrigt. det er en fysikopgave ikke en matematikopgave.


Skriv et svar til: Vektor i rummet - Moment via krydsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.