Kemi

Massefylde af gas

09. september 2008 af jegsnaver (Slettet)

Hej

Da jeg som 1.g'er har været vældig stresset med lektier for tiden, har jeg overset en lektie til fysik. lektien lyder: Forsøg med massefylde af en gas skal kunne fremlægges.

det går altså ud på at man skal foran klassen fremvise (i praksis) en måde, hvorpå man kan finde densiteten.

da det er til i morgen, er det en hast sag!

mvh.

Kim


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

fra idealgasligningen kan
udledes, at

ρgas = (M/R)*(p/T)

som det ses, er ρ stærkt afhængig af p og T, samt specifikt af M


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2008 af *CS* (Slettet)

Forslag til f.eks. lightergas:

Fyld et måleglas, f.eks. 500 mL (jo større en volumen jo mere præcis er forsøget), med vand og vend det med bunden opad i en balje vand, så der ikke er luft i glasset.

Først vejer du en lighter før forsøget (beholder+gas)

Så tager du lighteren ned under vandet og slipper gas ind i måleglasset uden at "spilde" noget gas.

Når måleglasset er forholdsvist fyldt (dog ikke over mærket! For så kan du ikke aflæse det!) aflæser du volummet under vandet. (så har du et rumfang - lav det om til kubikcentimeter).

Derefter vej du lighteren - så har du Mfør-Mefter=Mgas-forbrugt. (så har du også også massen til den pågældende volumen)

m/V=rho

Enhed: g/cm^3


Skriv et svar til: Massefylde af gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.