Matematik

Areal af parallelogram - vektor

10. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Hej..

Opgaven lyder: I planen er opgivet et koordinatsystem med begyndelsespunkt O. For ethvert tal t er to punkter P og Q bestemt ved:

P (1 + t, t) og Q (2 - 3t, 4 - t)

For t = 1 udspænder vektorerne OP og OQ et parallelogram.

Bestem arealet af dette parallelogram?

Hvordan gør jeg det?

Et hurtigt svar ville være godt.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Isomorphician

Indsæt t i punkterne.

Punkterne P og Q er stedvektorer til de to vektorer du skal bruge for at udregne arealet som er bestemt ved:

Areal = |â·b|
 


Svar #2
10. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Okay, men hvor er det helt præcist du vil indsætte t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2008 af Isomorphician

P(1+t, t) = P(2, 1), for t = 1.


Svar #4
10. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

jep det er klart. Bruger du så en bestemt formel til areal som jo så er numerisk værdi af af (a hat)*b???


Svar #5
10. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Kan godt se det med t og at P og Q er stedvektorerne til a og b. Men hvordan finder du vektor a og b og derefter beregne arealet.??


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2008 af Isomorphician

koordinaterne til stedvektorernes punkter, er de samme koordinater som i vektorerne


Skriv et svar til: Areal af parallelogram - vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.