Kemi

protolysereaktion, beregn pH

10. september 2008 af prinsesse-froe (Slettet)

Hej jeg har et lille problem med følgende kemi opgave. og håber på lidt hjælp

I et laboratorium findes en fortyndet, vandig opløsning af den stærke syre hydrogenioddisyrer (iodbrintesyre), HI (altid syre +vand)

a)  Opskriv protolysereaktionenen for syren
Syrens formelle koncentration c=0,0050 mol/L

b)Angiv værdien af følgende aktuelle koncentrationer [HI], [H3O+], [I-]

c) Beregn pH

Syren fortyndes indtil c er det halve af før.

d) Beregn den nye pH

------------------------------------------------------------------

Det er ikke til det hele jeg gerne vil ha hjælp endnu.. Jeg kan bare ikke lige komme i gang. Så hvis jeg lige kan få en start kan jeg selv regne videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af mathon

HI(aq)  +  H2O(l)  --->  I-(aq)  +  H3O+(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2008 af mathon

pH1 = -log(c1)

pH2 = -log((1/2)c1)

pH2 = -(log(1/2)+log(c1))

pH2 = -log(1/2) +(-log(c1))

pH2 = -(-log(2)) + pH1

pH2 = pH1 + log(2)


Skriv et svar til: protolysereaktion, beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.