Matematik

Lette opgaver, hurtig hjælp RUMFANG

11. september 2008 af Ralphi (Slettet)

 En dåse til juice skal indeholde 0,25 l. Grundfladens diameter skal være 6 cm. 

1. Hvor høj skal dåsen mindst være?

2. Hvor stor bliver dåsens samlede overflade?

En dåse majs er 10 cm høj og har en diameter på 8 cm. 

1. Udregn dåsens rumfang. HAR JEG GJORT

2. Udregn arealet af den krumme overflade. HAR JEG GJORT.

3. Hvor meget metal skal der bruges til at fremstille dåsen, hvis man beregner 10% ekstra til samlinger?

Et kirkespir har form som en kegle. Spiret er 7 m højt og har en diameter i grundfladen på 5,4 m. 

1. Udregn spirets rumfang. HAR JEG GJORT

2. I forbindelse med istandsættelse skal spiret beklædes med kobber. Hvor meget m2 kobber skal man mindst bruge. HAR JEG GJORT

3. Hvor meget vejer det, når kobbers massefylde er 8,9 g/cm3??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af mathon

1.
Vcyl = h*(0,25*π*d2), hvoraf h isoleres

2.
Ovsamlet = 2*(0,25*π*d2) + h*π*d

majs
3.
Ovmetal = 1,1*Ovsamlet = 1,1*[2*(0,25*π*d2) + h*π*d]

kirkespir
du har ikke angivet kobberpladernes tykkelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2008 af mathon

0,25 L = 250 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af mathon

bemærk

π*r2 = 0,25*π*d2


Skriv et svar til: Lette opgaver, hurtig hjælp RUMFANG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.