Fysik

tryk beregning

11. september 2008 af Colloio (Slettet)

Jeg har fået en ligning jeg hvor jeg skal have isoleret, men jeg er helt lost, fordi prduktet bliver noget andet end det burde. Jeg vil gerne isolere h. HJÆLP!

p= p0 + ρ * h * g

Det her var mit resultat     h=p0 + ρ * p * g

Men det ka ikke være helt rigtigt, vel :S


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej, det er ikke rigtigt.

p=p0+ghρ <=> p-p0=ghρ <=> (p-p0)/(gρ)=h


Svar #2
11. september 2008 af Colloio (Slettet)

tak, hvorden kan det være man ikke bare dividere h over på den anden side? også ganger p på den anden side...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Husk på, at hvis du dividerer med h på begge sider, så skal du også dividere p0 med h.


Svar #4
11. september 2008 af Colloio (Slettet)

så kommer den til at se sådan ud, ik : h=p *(p0/h) + ρ * g


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej. Hvis du dividerer med h på begge sider får du:

p/h=p0/h+ρg


Svar #6
11. september 2008 af Colloio (Slettet)

nårh jow, men jeg vil gerne ha h til at stå alene. så p/h=p0/h+ρg --> p*p/h=p*(p0/h)+ρg--> h=p*(p0/h)+ρg


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Du skal vist øve dine isoleringsevner lidt. :) Du laver mange fejl i det.

Jeg har skrevet isoleringen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2008 af mathon

p= po + ρ * h * g...........træk po fra på begge sider og se, hvad der videre sker...


Svar #9
11. september 2008 af Colloio (Slettet)

ja okay man skal altid starte med plus/ minus stykker og også gange/dividere, men tak for hjælpen jerslev og mathon


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Det var så lidt. Vend endelig tilbage, hvis du har flere spørgsmål. Husk at markere brugbare indlæg som "Brugbare" - fortsat god dag. :)


Svar #11
11. september 2008 af Colloio (Slettet)

Jeg skal hvist have hjælp igen hehe, opgaven lyder på : " Beregn hvor mange meter vi skal dykke ned i vandet. for at trykket stiger med 1 atm (=101,3kPa).

ρ=0,9982 g/cmved 20 C(vandets densitet)

g= 9,82 N/kg

p0= 101,3 kPa (trykket fra luften)

p= 1 atm (101,3kPa)

formlen: p= p0 + ρ * h * g


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2008 af mathon

p = 1 atm (101,3kPa) er forkert

det er jo p, du skal beregne. Så kan du ikke have værdien på forhånd


Svar #13
11. september 2008 af Colloio (Slettet)

jamen jeg skal jo finde h, som er dybden...


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2008 af mathon

...det er jeg med på. Men jeg mente, at du et andet sted i opgaveteksten måske skulle have beregnet p,
for
p er naturligbis ikke lig med 1 atm (101,3kPa), som er trykket po ved overfladen

p > po !


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. september 2008 af mathon

naturligbis   --->   naturligvis


Svar #16
13. september 2008 af Colloio (Slettet)

Jeg tror jeg fatter det nu, altså man skal tag i bekostning af at p også har p0 i sig, siden det er luften trykket over vandet, og vi skal finde dybden ved en 1 atm (101,3Kpa) under vandet,. Så p= 101,3kPa + 101,3kPa= 202,6 Kpa


Skriv et svar til: tryk beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.