Matematik

Cos og Sin til grader

13. september 2008 af utdiscant (Slettet)

Jeg vil gerne konvertere et sæt af en cosinus og en sinusværdi til det tilsvarende antal grader. For eksempel:

cos = 1 og sin = 0 skal give 0 grader

cos = 0 og sin = 1 skal give 90 grader

cos = -1 og sin = 0 skal give 180 grader

cos = 0 og sin = -1 skal give 270 grader

Findes der en simpel måde at gøre dette på?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2008 af mathon

grader = (radianer/π)*180°


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2008 af mathon

har du en TI-89 ?


Svar #3
13. september 2008 af utdiscant (Slettet)

Ja, men det gør vel intet ved sagen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Brug funktionerne cos-1() og sin-1() til at gå fra cos/sin-værdier til grader!


Svar #5
13. september 2008 af utdiscant (Slettet)

Ja, men sin(x) = 0, kan både betyde 0 grader og 180 grader


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2008 af mathon

sin(V) = sin(180°-V)

hvorfor
sin(V) = a, -1<a<1

har løsningerne

V = Vo + p*360°, p € Z

og

V = 180°-Vo + p*360°, p € Z

som er sammenfaldende
for
V = 90°
og
V = -90°


Skriv et svar til: Cos og Sin til grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.