Matematik

Renter

14. september 2008 af Zayn-1991 (Slettet)

Sofie har 1765 kr. Hun bruger ca. 117 kr. om dagen. Hvor lang tid går der, inden hun kun har 200kr. tilbage? Opstil en ligning og løs den.

Har lidt svært ved at opstille det som en ligning?... nogle der kan forklare.. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

x*117 + 200 = 1765


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=-117x+1765 hvor x er antal dage og f(x) er beløbet hun har.

200=-117x+1765

200-1765=-117x

-1565=-117x

x=-1565/-117=13.37

dvs efter ca. 14 dage har hun 200 kr. tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af juventuz (Slettet)

ca. 14 dage --> ca. 13 dage


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.