Matematik

Gør rede for stamfunktion til funktion

14. september 2008 af Djans (Slettet)

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=x -1/2 * ln(x)

g(x) =2*x1/2 * ln(x)-4x1/2

Gør rede for et g er stamfunktion til f. Så skal jeg selvfølgelig bare differentiere g(x) og så skal den være =f(x). Men det kan jeg bare ikke få til at passe. Tror nok at jeg skal bruge noget beregning af sammensatte funktioner, men er ikke helt med. Nogle der kan hjælpe?

PFT!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg prøver.

g(x)=2x0,5*ln(x)-4x0,5
Her skal du bruge produktregnereglen. Jeg tror det måske er her det går galt for dig.

g'(x)=0,5*2x-0,5*ln(x)+2x0,5*1/x - 0,5*4x-0,5
Så skal der reduceres.

=x-0,5*ln(x)+(2x0,5)/(x) - 2x-0,5
Her er det en god idé at huske at x0,5=√x og x-0,5=1/√x

=x-0,5*ln(x)+(2√x)/x - 2/√x
Som du kan se, så skal de sidste to led gerne give 0, da resultatet er det første led. Prøv at forlænge den sidste brøk med √x så burde den være der ;)


Skriv et svar til: Gør rede for stamfunktion til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.