Matematik

Tre oplysninger, 6 svarmuligheder

17. september 2008 af stol (Slettet)

Se http://peecee.dk/uploads/092008/Screenshot3.png

Hvorfor er 1 rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Når funktionen er diff i intervallet fra 0 til 2 for alle reelle tal, må det være muligt at finde diff-kvotienten i punktet x=1/2.


Svar #2
17. september 2008 af stol (Slettet)

#1 Det er differentialkvotienten, der er ½, ikke x.

Jeg har lige en opgave til i samme boldgade, som jeg heller ikke forstår:

http://peecee.dk/uploads/092008/Screenshot-11.png


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2008 af peter lind

(f(2)-f(0))(2-0) = (3-1)/2=1. Ifølge middelværdisætningen findes der så et tal c i intervallet ]0; 2[  hvor der gælder f'(c)=1. Da f' er kontinuert og også antager værdien 0; må den også antage alle værdier mellem 0 og 1 herimellem også ½


Svar #4
17. september 2008 af stol (Slettet)

Lige meget til #2, den fandt jeg ud af.

Kigger lige på #3 nu.


Svar #5
17. september 2008 af stol (Slettet)

#3 Jeg forstår argumentationen indtil semikolonnet. Hvorfor antager f'(x) alle værdier mellem 0 og 1?


Svar #6
17. september 2008 af stol (Slettet)

Det var egentlig denne her: http://peecee.dk/uploads/092008/Screenshot4.png jeg ville have linket til i #2, da jeg ikke forstår svaret.

Hvis f er voksende i hele Dm(f), så vil f(x) =10 på et tidspunkt, dvs. f(x)=10 vil have netop en løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. september 2008 af peter lind

f' antager værdien 0 (i 1) og værdien 1 mindst et sted i intervallet mellem 0 og 2. f' er kontinuert, så den kan ikke pludselig tage et spring fra 0 til 1 eller foretage andre spring. Den må derfor antage alle værdier mellem 0 og 1. Altså mindst en gang værdien 1/3, mindst en gang værdien 0,2 og mindst en gang værdien ½ . Det hele hænger på at f' er kontinuert og kontinuitetsbegrebet.


Svar #8
17. september 2008 af stol (Slettet)

#7, Yes, mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. september 2008 af peter lind

#6 f(x) kan godt have en asymptote y=a, hvor a er mindre end 10. Der vil så gælde f(x) < a < 10


Svar #10
17. september 2008 af stol (Slettet)

#9 Tak. Er begrundelsen for svar (2) noget a la dit svar i #7?


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. september 2008 af peter lind

Det er faktisk helt det samme, bare med andre tal.


Svar #12
17. september 2008 af stol (Slettet)

Alle tiders. Har siddet og løst opgaver hele aften og mangler nu kun denne:

http://peecee.dk/uploads/092008/Screenshot4.png

Jeg kan godt se,hvorfor 2 er rigtig men mangler lidt en begrundelse på hvorfor de andre er forkerte.

Går i seng nu, men vender stærkt tilbage i morgen (der er flere sæt).

Hvis du/I er interesseret i sættene, kan de ses her:

http://www.math.ku.dk/kurser/2008-09/blok1/matintro/PROVEARKIV/index.html


Svar #13
17. september 2008 af stol (Slettet)

Det er forresten kun prøve 1, som jeg øver på (og 1. del af reeksamenerne).


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. september 2008 af peter lind

Det er kun 5, der er forkert.

1. f er monoton voksende og f(1)=1. Så er f(x) < 1 for x <1 specielt også for x=0

3. Samme begrundelse som i #7.

4. f er monoton, så kan ligningen f(x)=a højst have en løsning.

6. Samme som 4.


Svar #15
18. september 2008 af stol (Slettet)

#14 Sorry, jeg ser nu det var en forkert opgave jeg linkede til, den har du jo forklaret.

Det er denne:

http://peecee.dk/uploads/092008/Screenshot-12.png

Handler om følger og det rigtige svar er 2 (så giver http://peecee.dk/uploads/092008/Screenshot-12.png. sætning i #12 også mere mening )


Brugbart svar (1)

Svar #16
18. september 2008 af peter lind

1. Det er ikke engang givet at f(2) eksisterer.

3. n(an-2) behøver ikke have grænseværdien 0. eks. an=1/n+2, an-2 =1/n , n(an-2)=1 -> 1 for n ->oo

4. an+2 -> 4 for n -> oo

5. an2-2 -> 4-2=2 for n -> oo

6. Det er ikke givet at f(1) eksisterer.


Svar #17
19. september 2008 af stol (Slettet)

#16 Mange tak igen!


Skriv et svar til: Tre oplysninger, 6 svarmuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.