Matematik

Lige store koefficienters metode

18. september 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Jeg har følgende opgave, jeg skal løse ved brug af de lige store koefficienters metode (2 ligninger med 2 ubekendte):

x+4y=8  og  3x-2y=10

Indtil videre har jeg fået opgaven til:

3x+12=24 (ganget med 3)

3x-2y=10

Disse to ligninger trækker jeg fra hinanden =

0x+10y=14

x= 14

Men når jeg checker facit på lommeregneren med brugen af solve funktionen, er x = 4 - hvad er det, jeg gør galt? Hjælp søges :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

x+4y=8 og 3x-2y=10

3x+12y=24

3x-2y=10

(3x+12y)-(3x-2y)=24-10

14y=14 y=1

3x-2=10

3x=12

x=4


Skriv et svar til: Lige store koefficienters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.