Matematik

Cirkel m. punkter

20. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Tror ikke jeg ha rløst denne opgave helt korrekt. Kan i se min fejl? Det kan da ikke passe ingen at de to punkter ligger på cirklen, kan det?

OPGAVE:
Går cirkelen med centrum i (7,-4) og radius 53 gennem punkt P (35,42)? Går den gennem Q (52, -32)? Skriv ligningen for cirklen op.

OPGAVELØSNING:

1* Cirklens ligning: (x-7)^2+(y+4)^2=53

2* Er P på linjen? (cirklens linje): (35-7)^2+(42+4)^2=28^2+46^2=784+2116=2900 dvs NEJ
3* Er Q på linjen?: (52-7)^2+(-32+4)^2= 1241 dvs NEJ.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Isomorphician

Husk at højresiden er r2, altså 532


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2008 af Isomorphician

Husk også på at et negativt tal opløftet i anden giver et positivt resultat.


Skriv et svar til: Cirkel m. punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.