Fysik

Størrelsen af venus .. Haster

21. september 2008 af 01-Nadia (Slettet)

a) Mål den tilsynelandende diameter d1 af venus, som den ser ud på billedet (d=5,1cm)..

FInd så den værdi for venus' diameter, udfra kendskab til solensdiameter..

Den værdi du finder er vildt overdrevet.. Hvorfor?

b) Beregn en mere korrekt værdi for diameteren af venus ved at tage hensyn til afstanden mellem venus og jorden og mellem solen og jorden.. Benyt formlen d=d1 x s/1AE

S=0,2767


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Lidt flere informationer ville være at foretrække - hvilke oplysninger har du? Hvad er det for et billede, der omtales?


Svar #2
21. september 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Et billed af venus.. som har en diameter på 5,1 cm..

så er den sort plet som har en diameter på 0,3cm..


Skriv et svar til: Størrelsen af venus .. Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.