Matematik

Sammensat Funktion

21. september 2008 af jansørensen (Slettet)

Find forskrifter for de sammensatte funktioner f(g(x)) og (g(f(x)), når f (x) = 3·5x  og g (x) = 2-x.

Er f(g(x)) og/eller (g(f(x)) eksponentielle udviklinger ? 

Er der ikke lige et klogt hoved der vil hjælpe mig med denne opgave ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af zaradustra (Slettet)

f(g(x))=3*5^(2-x) og g(f(x))=2-(2*5^x))

de er eksponentielle udviklinger


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af mathon

f(g(x))  = 3*5g(x) = 3*52-x = 3*52*5-x = 75*5-x som er en traditionel eksponenteiel udvikling på formen y = b*ax

g(f(x))  = 2 - f(x) = 2 - 3·5x


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af mathon

men
g(f(x)) = 2 - f(x) = 2 - 3·5x er jo også et eksponentielt udtryk


Svar #4
21. september 2008 af jansørensen (Slettet)

tusind tak for hjælpen , jeg sad selv og tænkte på at man skal sætte log på og trække x'et ned og sådan noget .

men mange gange tak.
 


Skriv et svar til: Sammensat Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.