Fysik

StandseHar jeg regnet korrekt?

23. september 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,

Jeg håber på, at der er nogle der lige vil se mine beregninger igennem og komme med eventuelle rettelser.

En bil accelerer fra hvile til farten 100 km/h i løbet af 9,55 sekunder.

a) Beregn bilens acceleration, idet denne regnes konstant i hele accelerationstiden.

100 km/h = (100/3,6) = 27,78 m/s

v = a * t     <=>     a=v/t

a = ((27,78 m/s)/(9,55 s)) = 2,909 m/s2

b) Beregn bilens kinetiske energi, når den kører med farten 90 km/h.

Ekin=0,5 * m * v2

Ekin=0,5 * (1050 kg) * (90/(3,6 m/s2))2 = 328125 Joule

c) Beregn. hvor langt bilen kører fra det tidspunkt, hvor føreren opdager forhindringen, og til bilen er standset.

s = 0,5 * a * t2 + v0 * t

s = 0,5 * 6,25 m/s2 * (1,15 s)2 + (90/3,6 m/s) * 1,15 s = 32,881 m

På forhånd mange tak,
Pjuske
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2008 af janko (Slettet)

det ser meget fornuftigt ud...!


Svar #2
23. september 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#1) Genialt ;)

Så er jeg vist ikke helt så dum :)

Pjuske


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2008 af janko (Slettet)

havde denne opgave som øvelse i klassen og har samme svar.

hvis dine svar er forkert er mine også :)


Svar #4
23. september 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#3)
 

Så kan jeg jo ikke være sikker på, at mine er korrekte.. Heheh :P

Pjuske


Skriv et svar til: StandseHar jeg regnet korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.