Fysik

FoRmEl HjÆLp

23. september 2008 af Miasss (Slettet)

nogle der kan forklare m ig hvad

A = A0(1/2)t/t1/2

1. hvad A og A0 står for

Kan det passe a er aktiveteten

2. Hvad man bruger formlen til

Pls help


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

A(t) = Ao(0,51/T½)t  = Ao*at  med a = 0,51/T½

A(t) = Ao*at, som du nok kender

A(t) er aktiviteten til tiden t

Ao er begyndelsesaktiviteten (til tiden 0)

a er dæmpningsfaktoren/fremskrivningsfaktoren


Svar #2
23. september 2008 af Miasss (Slettet)

Hvad med A = A0 * e -kt

Ps, hvad bruger man disse formler til, hvad regner man ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af janko (Slettet)

#2

Formlen bruges til at finde størrelsen af et bestemts stofs aktivitet i en bestemt kilde...


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

....

T½ er halveringstiden

t er et givent tidspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2008 af mathon

A(t) = Ao*((0,5)1/T½)t = Ao*(eln(0,5)/T½)t = Ao*(e-ln(2)/T½)t = Ao*e-kt

med

k = ln(2)/T½

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857


Skriv et svar til: FoRmEl HjÆLp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.