Fysik

Beregning af mættede dampes tryk, antal mol atmosfærisk luft samt antal mol mættede dampe!

23. september 2008 af Alina (Slettet)

Kære flinke mennesker derude!

Jeg sidder her med en opgaver der gør vrøvl!

Spørgsmålet lyder: En beholder med volumenet V= 2,50 m^3 indeholder mættet vanddamp og tør atmosfærisk luft ved temperaturen t= 65,0 c. Det samlede tryk i beholderen er P(tot) = 1,20 x 10^5 Pa.

a) Bestem (ved tabelopslag) de mættede dampes tryk: Pd. Bestem dernæst trykket: P(L), af den atmosfæriske luft i beholderen.

b) Bestem antal mol atmosfærisk luft: n(L), samt antal mol mættede dampe: n(d)

c) Beregn massen: m(L) af atmosfærisk luft samt massen: m(d) af vanddamp.

d) Beregn desisteten af den vanddampmættede luft.

Jeg er helt blank og vil være så evig taknemmelig for noget hjælp. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af DMUS (Slettet)

Det er ren ideal gas ligning.
pV=nRT

T er temperaturen i Kelvin,
n er antallet af mol
p er trykket i Pascal
V er volumenet
R er idealgaskonstanten = 8,3145 (hvis jeg husker rigtigt)

Slå trykket op for mættet vanddamp, og du skulle være godt igang. Lykke til.


Svar #2
29. september 2008 af Alina (Slettet)

Det virkede! Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Beregning af mættede dampes tryk, antal mol atmosfærisk luft samt antal mol mættede dampe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.