Matematik

Bestem partiklens hastighed

23. september 2008 af surfact1 (Slettet)

"En partikel bevæger sig på en ret linje. Partiklens position s (meter) til tidspunktet t (sekunder) er givet ved

s(t)=5*t1/2

Bestem partiklens hastighed til tidspunktet t=4"

Så har jeg gjort sådan:

s(4)=5*41/2=10 m

10 m /4 sek = 2.5 m/sek

Eller er det svaret bare 10 m/sek?

Bestem det tidspunkt hvor partiklens hastighed er 2 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af Civilingeniøren (Slettet)

Husk at en partikels hastighed, v(t), er givet ved:

v = ds/dt

dvs.

v(t) = s'(t)

Er du med på den?

JW ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af klausop (Slettet)

Find først v(t). Det gør du ved at differentiere s(t). Indsæt så 4 i formlen.

Hastigheden til tiden 2 finder du ved at sætte v(t)=2


Svar #3
23. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Jo, jeg forstår det godt. Tusind tak. :)


Skriv et svar til: Bestem partiklens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.