Kemi

kemi opgave 2

24. september 2008 af realmadrid2008 (Slettet)


I en vandig opløsning indeholdende Cu2+ og NH3 eksisterer ligevægten:
Cu2+(aq) + 4 NH3(aq)  ligevægt pil Cu(NH3)4 2+ 
Ligevægtskonstanten (kompleksitetskonstanten) for denne kompleksligevæegt er meget stor, hvilket betyder, at den aktuelle koncentration af Cu2+ er meget lille i forhold til den aktuelle koncentration af

Cu(NH3)4 2+(aq) 
"a) Beregn den aktuelle koncentration af Cu2+ i en opløsning, hvor  [Cu(NH3)42+ = 0,00400 M, og [NH3 = 0,500 M.

'b) Forklar, at det i en sadan opløsning gælder, at [Cu(NH3)42+ = c(Cu2+).

ved ikke hvor jeg skal starte hjælp


Skriv et svar til: kemi opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.