Matematik

Hurtig hjælp

25. september 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg skal beregne dette integral.

∫x^-3,x,2,0

når jeg har fundet stamfunktionen så skal jeg jo sætte 0 ind i den og så ser den sådan her ud.

(1/-2)*0^-2 Så giver min lomme regne et meget underligt symbol hvad betyder det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af janko (Slettet)

en stamfunktion til din integrale er

1/2 x2 - 3x

løs derfra


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Udtrykket 1/(-2)*0-2 giver en division med 0.

∫ x-3, x, 2,0 = lim(R → 0) ∫ x-3, x, 2, R = lim(R → 0) (1/-2)x-2, x, 2, R = lim (R → 0) (-(1/8) - 1/(-2)R-2) = ∞


Svar #3
25. september 2008 af kim19 (Slettet)

#1 hvorfor er det ikke -2

det har jo først x^-3 og så stiger den en til -2 ?


Skriv et svar til: Hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.