Fysik

Energi

27. september 2008 af livelinor (Slettet)

Hej, jeg håber at nogle kan hjælpe mig med denne opgave.

300 g isterninger hentes fra fryseren, hvor temperaturen er - 18 grader C. Beregn først den energi, der skal tilføres for at opvarme isen til 0 grader. Beregn dernæst den energi, der nu skal tiføres for at smelte isterningerne.

E= c · m · Δt

E = 2040 J/kg · grader C · 0.3 kg · 18,0 grader

E = 11016 J = 11,016 KJ

Ls = ΔE / m

Ls = 11,016 KJ / 0,3 kg

Ls = 36,72 KJ/kg

Smeltning af isterningerne sker ved, at de kommere lige op fra fryseren over i en kande med 2 liter vand med en temp. på 16 grader.

Beregn, hvor meget temperaturen er faldet i vandkanden, når isterningerne er smeltet.

Det er det sidste punkt her, som jeg er i tvivl om. Hvordan griber jeg det an?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

energikrav til isens opvarmning og smeltning

opvarmning: 11016 J

smeltning: (0,3 kg)*(334 kJ/kg) = 100,2 kJ = 100200 J

i alt = 111216 J

vandets energiafgivelse

111216 J = (2000 g)*(4,186 J/(g*C))*(16C-T),

hvoraf T beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af janko (Slettet)

hvor T er ca 275,8 K


Svar #3
27. september 2008 af livelinor (Slettet)

Hvad er K? Jeg har fået T til 2, 701 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af janko (Slettet)

Kelvin


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2008 af janko (Slettet)

0 K = -273,15 °C

så 275,8 - 273,15 = 2,65°C

så dit resultat er korrekt...


Svar #6
27. september 2008 af livelinor (Slettet)

Ja, det kan jeg se. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.