Matematik

hjælp i linær funktioner

29. september 2008 af G-Money bank (Slettet)

Hej alle...

jeg har brug for hjælp i en opgave....

opgave 299

"Du skal bestemme en regneforskrift for den lineære funktion hvis graf skærer 2.grads polynomiets graf i punkterne (-1,y1) og (2,y2).

2.grafs polynomiet har en regneforskrift for (3x2+2x+1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Isomorphician

Indsæt dine x-værdier i andengradspolynomiet og find y-værdierne.

Så får du to punkter, hvoraf du kan finde hældningskoefficienten til linjen.


Svar #2
29. september 2008 af G-Money bank (Slettet)

y1= så får jeg 2

y2= 17

skal jeg finde hældningskofficienten  til linjen ved hjælp af : "f(x) = ax+b" ???


Svar #3
29. september 2008 af G-Money bank (Slettet)

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af Isomorphician

a = (y2-y1)/(x2-x1).

Indsæt herefter a, og et af dine (x, y)-punkter i:

y = ax + b, og isoler b for at finde den sidste ubekendte.


Svar #5
29. september 2008 af G-Money bank (Slettet)

tusind tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp i linær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.