Matematik

Problem med integralregning

29. september 2008 af mambojambo (Slettet)

7.010

En funktion f er givet ved forskriften

f(x):x+sin(x)

a) Bestem f´(x)

b) Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop én løsning for alle c.

Grafen for f, koordinatsystemets førsteaske og linjen x=a, a>0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal

c) Bestem a, så arealet af M bliver 2

Jeg har brug for hjælp til del b og c, help plz =)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2008 af dnadan (Slettet)

a) Bestem f'(x), differentier efter de givende regler (slå op i din bog)

b) Vis at f'(x)>0 eller f'(x)<0 for alle x.

c) Bestemt integrale, hvori du opstiller en ligning, hvormed a kan beregnes. (Tegn situationen, det er dig en stor hjælp)


Svar #2
29. september 2008 af mambojambo (Slettet)

tak for svaret, men der er noget jeg stadig ikke er helt med på!

hvad menes der med f(x)=c i opgave b? og skal jeg forstå at dit svar som at ved at finde et vist punkt, som fra og til uendelig vil alle f(x)>0 og modsat f(x)<0 ? altså et skille punkt, der skærer første akse?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2008 af janko (Slettet)

a) x differentieret er lig med 1 og (sin(x))´ = cos(x), derfor er f´(x) = 1 + cos(x)

.

b)  Ligningen f(x)=c har netop én løsning for alle c, når  x + sin(x) = c eller sin(x) = c - x.
For en funktion, lad os bare kalde den for t(x) = c - x , vil grafen, uafhængigt af c-værdien, være en ret linje parallel med vinkelhalveringslinjen i 2. og 4. kvadrant. Her vil t(x) have skæringspunkt med grafen for y = sin(x), da  -1≤ sin(x) ≤1 er en periodisk funktion med perioden 2π

Et andet argument kunne være, at  f´(x) = 1 + cos(x) ≥ 1 og derfor er f(x) voksende, som vi i øvrigt også kan for bekræftet på en skitse af en graf. Fordi f´(x) ≥ 1 er den monotont voksende og dermed vil den , uanset c's værdi, skære y = c

.               a

c)    2 =   ∫ x+sin(x), solve a

               0

/ Ayhan
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2008 af mathon

½*a2 - 1 = cos(a), som løses grafisk

eller

solve(∫f(x),x,0,a)=2,a)|a>0


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af mathon

halvparentesmangel

solve(∫f(x),x,0,a)=2,a)|a>0   --->   solve(∫(f(x),x,0,a)=2,a)|a>0


Skriv et svar til: Problem med integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.