Fysik

Mekanik og effekt

29. september 2008 af Louise_C (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp til en opgave

En container bliver trukket op på en lastvogn. En stålwire trækker ved hjælp af en elmotor containeren med den konstante hastighed 0,25 m/s
Trækkraften fra stålwiren har størrelsen 78,4 kN.

1) Beregn effekten hvormed trækkraften fra stålwiren udfører arbejde på containeren.

Jeg har flere opgaver, men vil gerne løse denne opgave først. Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den, når jeg ikke har en vinkel.

Jeg sidder med formlen for en krafts effekt: P = F * v * cos(v)

Kigger jeg på den forkerte formel?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af janko (Slettet)

Opgaven er lige til...

P = F * v. hvor både F og v er kendte værdier.


Svar #2
29. september 2008 af Louise_C (Slettet)

Hvad med vinklen? Skal jeg ikke også angive den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2008 af janko (Slettet)

som jeg husker består din opgaver af 3 dele...

til a) er P = F * v....

vinklen samt massen af containeren, skal du først benytte når du skal bestemme størrelse og retning af kræfterne !


Svar #4
29. september 2008 af Louise_C (Slettet)

#3 Det var da mærkeligt, for det er den formel som jeg angiver, der står i min formelsamling. Og ja, jeg er ret sikker på at vi taler om den samme opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der er altid en vinkel. Har set opgaven før,men kan ikke lige huske den. Måske er F og v i samme retning, altså er vinklen 0o og cos(0o)=1, altså bliver formlen P=F*v


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2008 af Civilingeniøren (Slettet)

#4

Vinklen alpha i formlen P = F*v*cos(alpha) repræsenterer vinklen mellem kraften P og hastigheden v. Da trækkraften, som bevæger containeren har samme retning som containerens hastighed er vinklen alpha = 0 grader. Herved fås cos(0) = 1 og formlen reducerer til P = F*v.

Er du med på den?

JW ;-)


Skriv et svar til: Mekanik og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.