Matematik

Finde Radius i en korde??

29. september 2008 af witti (Slettet)

Hej..

Jeg skal finde radius i en cirkel, hvor jeg ved min korde længde(16cm), og korde højden(3,9cm), men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den, da jeg har prøvet med nogle af korde formlerne. Sinus og cosinusrealtionerne kan jeg heller..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2008 af mathon

r2 = (r-h)2 + (½k)2

r2 = (r-3,9)2 + 82

-7,8r +79,21 = 0..................


Skriv et svar til: Finde Radius i en korde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.