Fysik

tre nukleoner

30. september 2008 af delidolu (Slettet)

Hejsa

Nogen der ved hvad massen er på 3 nukleoner som bliver dannet i en kædereaktion ? for jeg skal prøve på at finde energien ?

Haster`??=


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af mathon

protoner eller neutroner?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2008 af mathon

1 u svarer til 931,494 MeV


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af mathon

rundt regnet

delta E = (3 u)*(931,494 MeV/u) = 2,79448 GeV


Svar #4
30. september 2008 af delidolu (Slettet)

det fordi

Jeg skal finde energien ud fra denne reaktion

236/92 U --> 89/36 Kr + 144/56 Ba + 3n

massen på på disse er følgende:

236,0489u --> 89,91952u + 144,9270u + (ved ikke om man skal finde noget masse tal for de 3nukleoner her)

også skal jeg finde energien ud via, E=mc2

så siger jeg ventre side minus højre side, og det giver = 1,20238 u (og det er uden de 3 nukleoner?)

men så jeg igen tvivl et andet sted? massen her er i Unit, skal det her lave om til kg?

for hvis vi regner det ud med unit gør jeg følgende:

E = 1,20238 u * (2,9979*108m/s)2 =

det giver et enormt tal ?

nogen som kan give en rigtig god feedback på dette????


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af mathon

det skal først regnes i kg
da
delta E = delta m*c2 er i IS-enheder


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2008 af mathon

2,79448 GeV = 4,47726*10-10 J


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2008 af mathon

det hedder nu SI-enheder


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2008 af mathon

Nu forstår jeg, hvad du er ude i.

De tre neutroners masser er jo stadig til stede, da de forefindes rent fysisk og er således ikke omsat til energi.

Så det er kun massedifferencen = 1,20238 u, der skal omregnes

1,20238 u ækvivalerer (1,20238 u)*(931,494 MeV/u) =
(1120,01*106 eV)*(1,60218*10-19 J/eV) = 1,79445*10-10 J


Svar #9
30. september 2008 af delidolu (Slettet)

ja præcis .. hvordan omregner man så Joule til kg ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2008 af mathon

du kan ikke omregne J til kg
men
u til kg

1 u = 1,66054*10-27 kg


Svar #11
30. september 2008 af delidolu (Slettet)

1,20238 u ækvivalerer (1,20238 u)*(1,66054*10-27) = 7,9422e-23 Kg

så finder jeg energien via  E=mc^2

altså

E=7,9422e-23 Kg * (2.9979*108m/s)2 = 0.000007 enhed?

hmm , nu vi jeg bare høre om det er korrekt det jeg har lavet og hvad bliver enheden for resultatet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2008 af mathon

enheden
kg*m2/s2 = J

..............................

delta E = (7,9422*10-23 kg) * (2.9979*108m/s)2 =7,14*10-6 J = 7,14 µJ


Svar #13
30. september 2008 af delidolu (Slettet)

Jeg siger tusinde tak for din tid :)


Skriv et svar til: tre nukleoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.