Matematik

Areal af Trekant

30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har linjerne: y= (3/4)x+2 og 3x-7y=-23 med skærringspunkt i (4,5)

Hvis disse to linjer så danner en trekant i førstekvadrant sammen med y-aksen, hvordan beregner jeg så den areal?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Isomorphician

Du har tre punkter (hvis du isolerer y i den anden ligning).

Den første linjes skæring med y-aksen, den anden linjes skæring med y-aksen og så skæringspunktet.

Du kan finde to vektorer, og finde arealet vha dem.


Svar #2
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Så jeg bliver nød til at tegne dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2008 af Isomorphician

Nej, det burde ikke være nødvendigt. Du kan bare regne dem ud.


Svar #4
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

så altså jeg gør således

1) isolerer y i anden ligning: 3x-7y=-23  <=> 3x+23=7y = (3/7)x +  3,28571 = y

2) Hvordan finder jeg linjernes skærring med y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2008 af Isomorphician

y = ax + b

b = skæring med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2008 af mathon

f(x) = (3/4)x+2
g(x) = (3/7)x + (23/7)

og dermed
f(0) = 2
g(0) = (23/7)

...en stumpvinklet trekant med højde, h = 4

grundlinje (23/7) -2 = (9/7)

A = ½*h*g = ½*4*(9/7) = 18/7 = 2,57143


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2008 af Isomorphician

#6 er meget nemmere...


Svar #8
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan beregner du højden til at være 4?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2008 af Isomorphician

Punktet (4,5) er 4 enheder fra y-aksen, hvor de to andre punkter ligger.


Svar #10
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

årh ja selvfølgelig!!! (: Super ! SÅ regner jeg lige lidt virkere som #6 har vist og ser, hvad jeg får


Svar #11
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

nej vent lidt.. er det ikke 5 der er højden så?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2008 af Isomorphician

Nej, for din grundlinje ligger på y-aksen, og ikke på x-aksen.


Svar #13
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

årh selvfølgelig .. byttede lige rundt. (:


Svar #14
30. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Ja. Super. forstod!Mange tak for jeres hjælp!


Skriv et svar til: Areal af Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.