Kemi

Teoretisk temp ændring entalpi

30. september 2008 af FeoDra (Slettet)

Hej alle studerende!

Jeg har fået til opgave at udregne den teoretiske temperaturændring på vand i et forsøg. Jeg har følgende oplysninger:

2,0182g NaOH(s) opløst i 100g vand. T1=22,3 grader C, T2=27,2 grader C.

Reaktionen: NaOH(s) ----> Na++OH-

(delta)H = (-239,66 + (-229,99)) - (-427,77) = -41,88 kJ/mol

Molmassen for NaOH = 39,99711 g / mol

n = m / M = 2,0182g / 39,99711 g/mol = 0,05045865 mol

Kilo joule for 0,05045865 mol = 0,05045865 mol * 41,88 kJ / mol = 2,1132081 kJ

Vands specifikke varmekapacitet = 4,19kJ/kg*C = 0,419kJ/100g*C

Den teoretiske temperaturændring = 0,419 kJ * 2,1132081kJ = 0,88543419 grader C

Jeg vil høre om dette kan passe? Det undrer mig at det afviger så meget fra det praktiske, så jeg tror jeg har gjort noget forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af frodo (Slettet)

T=Q/C Det giver ved hurtig hovedregning noget omkring 5, hvilket passer glimrende :)


Svar #2
30. september 2008 af FeoDra (Slettet)

Ah derfor. Havde ganget dem med hinanden. Jeg siger mange tak.


Skriv et svar til: Teoretisk temp ændring entalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.