Matematik
Funktioner
Jeg vil meget gerne have hjælp til at løse følgende opgave:
Tabellen viser nogle funktionsværdier for funktioner f, g og h.
x: f(x) g(x) h(x)
-2 18 -42 60
-1 -2 -5 18
0 -2 2 0
1 0 3 6
2 10 22 36
Det oplyses, at f er stamfunktion til g, og at g er stamfunktion til h.
a) bestem tallet ∫2-1 g(x) og bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet P(1, g(1)).
Svar #1
03. oktober 2008 af mathon
ved fjerdegradsregression af f-data fås med R2 = 1 (fuld korrelation)
f(x) = x4 - x3 + 2x - 2, hvoraf
g(x) = 4x3 - 3x2 + 2
h(x) = 12x2 - 6x
Svar #2
03. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)
kan jeg ikke bare gøre sådan her:
∫ba g(x)dx = f(x) = f(b) - f(a) = f(2) - f(-1) = (-2) - 10 = 12
???
Svar #5
04. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)
Okay tak ! :)
kan dt godt passe at tangentens ligning i punktet P er y= 6x - 3 ???
Svar #7
04. oktober 2008 af Lemon2 (Slettet)
Fedt :)
Håber også du kan hjælpe mig med denne opgave :) Jeg har fundet det bestemte integral af
∫90 √(x) -1 dx = 9
Men jeg skal lave en fortolkning af det, og da det er uden hjælpemidler ved jeg ikke hvad det er?? det er vel ikke arealet under grafen ?? :)
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
