Matematik

• Hvor mange km skal man køre før det kan betale sig at køre i kassevogn frem for i en taxi?

04. oktober 2008 af amalieh1992 (Slettet)

TAXI

Grundtakst: 19

Per kilometer: 12,50

KASSEVOGN

Starttakst: 57,50

Per kilometer: 11,13

Hvor mange km skal man køre før det kan betale sig at køre i kassevogn frem for i en taxi? Besvar spørgsmålet ved at opstille en ligning og løs den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Isomorphician

Har du selv en idé om hvordan det skal løses?


Svar #2
04. oktober 2008 af amalieh1992 (Slettet)

Jeg vil gerne hjælpes på vej.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at opstille en linær model for prisen.


Svar #4
04. oktober 2008 af amalieh1992 (Slettet)

Måske sådan her:

Taxi: 12.5x + 19
3X34-kassevogn: 11.13x + 57,5

12,5x + 19 = 11,13x + 57,5
1,37x + 19 = 57,5
1,37x = 38,5
x = 38,5 / 1,37 = 28,1 kilometer

Hvis man kører over 28,1 kilometer kan det bedre betale sig at køre 3X34-kassevogn.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2008 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: • Hvor mange km skal man køre før det kan betale sig at køre i kassevogn frem for i en taxi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.