Matematik

kort spørgs. mht. eksponentielt funktion!

05. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Jeg skal bestemme en ligning der viser sammenhængen mellem x og y.

Kan jeg da godt finde en forskrift? Det er vel det samme som en ligning?

Jeg har et skema med nogle måleresultater af skemaet vælger jeg to punkter og kan finde en forskrift?

Eller menes der at jeg skal finde en normal ligning der beskriver sammenhængen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

y = b*ax

er en sammenhæng mellem x og y


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97569


Svar #3
05. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Så føler man sig bare klog gøre man! :-D

Tak for hjælpen mathon. :-)


Svar #4
05. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Nu har jeg så fået forskriften:

f(x)=0,30·2,56x

Jeg skal finde ud af hvor meget massen x skal forøges, for at mængden y, f(x), fordobles. 

Jeg er lidt blanh hér! En der kan hjælpe?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2008 af Isomorphician

Kig på fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2008 af mathon

X2 = ln(2)/ln(2,56)


Svar #7
05. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Jamen hvorfor skal det så være så indviklet i dette link?:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=430852


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2008 af Isomorphician

Funktionen i linket er en potensfunktion.

Funktionen i denne opgave er en eksponentielfunktion.


Skriv et svar til: kort spørgs. mht. eksponentielt funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.