Matematik

Hjælp til én ligning!

05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Sidder med denne ligning, ve dikke helt hvordan den skal løses:
 

0,67·10x+3=4,8

En dre kan hjælpe eller evt. sætte mig lidt i gang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Husk at log(ax) = x * log(a)


Svar #2
05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

0,67*x*log(10)=4,8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Sådan kan du ikke gøre det. For at bruge logaritme, skal du tage den til alt på begge sider. Så før du gør det, skal du altså have isoleret 10x på den ene side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

10x


Svar #5
05. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke helt??


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

0,67·10x+3=4,8

0,67*10x+3-3=4,8-3

(0,67*10x)/0,67=1,8/0,67

log(10x) = log(1,8/0,67)

x*log(10) = log(1,8/0,67) - Og log(10) giver så 1...


Skriv et svar til: Hjælp til én ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.