Matematik

Noget med massefylde

05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Jeg har regnet en sabelkasse kasse ud til at være 330.339 cm3 - og det er rigtigt nok..

så lyder næste opgave;
Et menneske har en massefylde på ca. 1,06 kg/dm3
Anders vejer 50kg.

Hvor stor en del af sabelkassen fylder Anders?

Jeg er lost.. Det ville være dejligt hvis nogen kunne forklare mig hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af peter lind

Anders rumfang er masse/massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af Isomorphician

1 dm3 = 1000 cm3


Svar #3
05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det stadig ikke..

Indtil videre har jeg skrevet;
50kg x 1,06kg = 53 kg

Og nu kan jeg ikke engang huske hvorfor jeg gjorde det :D

Jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skal komme frem til svaret


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2008 af peter lind

#3 Du skal dividere i stedet for at gange og du får rumfanget. Se #1


Svar #5
05. oktober 2008 af PernilleJohnsen (Slettet)

Okay, tak :)

nu mangler jeg bare at finde ud af hvor stor en del af kassen han fylder


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2008 af mone pigen (Slettet)

Hejj,

jeg har selv knoklet meget med den opgave!! hvis ikke du har fået svar på opgaven så har jeg fundet ud af noget!!

mine udregninger:

50 / 1,06 =  47,17dm3

47,17 / 330,336 x 100 = 14,28%

330,336 x 47,17 = 7 = 1/7del

håber du måske kan bruge det


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2011 af michalasejerup (Slettet)

hvordan får i det til at give: 330,336?


Skriv et svar til: Noget med massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.