Matematik

kuglens ligning

05. oktober 2008 af Hindsborg (Slettet)

en kugles ligning ser således ud:

(x-2)^2+(y-3)^2 +(z-4)^2=6^2

Jeg skal her angive koordinaterne til kuglens skæringspunkter ved henholdsvis x,y og z - aksen. Hvordan skal jeg gribe den an?

har ligeså en anden opgave, der volder mig lidt tvivl.

Planen P har ligningen:

2x-3y+6z=3

Bestem paramterfremstillingen for det plan Q, er er parallel med P, som indeholder punktet A=(7,-1,3)


Any suggestions anyone?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

på x-aksen er y=0 og z=0. osv.

Parallelle planer har samme normalvektor.


Skriv et svar til: kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.