Kemi

bestemmelse af molarmasse

05. oktober 2008 af p-a-c-e (Slettet)

I en opgave får jeg at vide, at jeg skal regne molarmassen for en gas ud udfra følgende oplysninger:

11,81 g af gassen fylder 11,4 l ved temperaturen 30 grader og tryk på 1,015 bar.
 

hvordan regner jeg molarmassen ud?

på forhnd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Du sætter oplysninger ind i idealgasligningen
pV=nRT

Du kender p = 1,015bar

Du kender V = 11,4 L

Du kender R = 0,08314472L·bar·K-1·mol-1

Du kender også T = 303K

n er eneste ubekendte

Du skal nu løse M = m/n


Skriv et svar til: bestemmelse af molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.