Matematik

Elasticitering af sammensat funktion

07. oktober 2008 af Nithelizius (Slettet)

Hej. Jeg sidder med en opgave om elasticitering.

Opgaven lyder:

y= (x^-a  + 1 )^-1/a , u = x^-a   + 1

dvs:

ElxY = Elx( x^-a  + 1)^ -1/a = Elx(U^-1/a) = Elu(U^-1/a) * Elx(x^-a  + 1) = -1/a + ( (x^-a  + 1) * (-a) / (1 + (x^-a  + 1)  = -1/a  + (x^-a  + 1 ) * (-a) + ( (x^-a + 1) * (-a) / (x^-a  + 1 )  = - 1/a + (x^-a  + 1 ) (-a)  - a .. kan ikke komme videre herfra, har måske lavet en fejl, kan bare ikke lokalisere den.

Har brugt reglen for sammensat funktion og hertil brugt reglen om at additive konstanter ikke forsvinder? - ved ikke om jeg så har misforstået reglen for sammensatte funktioner, og at man således ikke skal ende ud med nogle additive konstanter (i dette tilfælde 1 )?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2008 af c_aastrup

Det hedder elasticitet på dansk. Er din lærebog norsk???

Lad os lige huske på hvad vi snakker om. Elasticitet er

Der er nogle regneregler og hvis de driller, så gå tilbage til definitionen og sæt ind der.

Din funktion er

og den er jo ikke umulig at differentiere

og dermed bliver elasticiteten


Svar #2
10. oktober 2008 af Nithelizius (Slettet)

mange tak, fandt også frem til at det er meget lettere bare at bruge den formel du nævner :) Opgaven er løst nu. Men ja det er en norsk lærebog, gode gamle sydsæter :)

Jeg får samme resultat som dig, dog omskriver jeg det således at det ikke står på brøkstreg. men mange tak for hjælpen! fortsat god weekend.


Skriv et svar til: Elasticitering af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.