Matematik

Linjer

07. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke helt med på, hvordan jeg indsætter mine 'værdier' i formlen.

Formlen lyder:

Distance-formel: dist(P,m)=(Iax1+by1+cI)/(kvad.(a^2 + b^2))

Mit punkt hedder A:(7,-1) og min linje: m:y=2x-1

bliver det i alt. 16 over kvad.5?

Tvivler på resultatet.. prøvede lige med én opgave, hvortil jeg har facit. (facit skal være 0)

Punktet er A:(1,1), linjen er m: y=-3x+4

og denne får jeg til:

dist(m,A(xo,yo)) = |-3xo + yo + 4|/√(3^2 + (-1)^2)

dvs.

dist(m,A(1,1)) = |-3*1 + 1 + 4|/√(10) = 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

y=-3x+4 <=>

3x+y-4=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=583688


Skriv et svar til: Linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.