Matematik

HJÆLP SØGES! :S

07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig? :s

Opg. 7b

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved

P: y=x2-4x+3

l: y=-x+b

Bestem koordinatsættet til toppunktet T for parablen P

Beregn for b=-2 afstanden fra T til l

Bestem for enhver værdi af b antallet af skæringspunkter mellem P og l

Håber i vil give jer tid til at hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

1)

du har en andengradspolynomie, hvor toppunktet er  T( -b/2a , - d/4a)

find d i P og find toppunktet


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

y = x2 - 4 + 3

...

d= b2 - 4 * a c,                   b= -4               a=1               c=3

d= (-4)2 - 4 * 1 * 3            d= 16 - 12                             d=4

T ( -(-4) / 2*1 , -4/4*1)

T (4/2 , -4/4)

T(2,-1) 


Svar #3
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Tak for det :) det kommer selvfølgelig frem i hukommelsen, når du nævner det..


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

mht til skæringspunkternw mellem P og L, skal du blot sætte  de to ligninger som er opgivet lig hinanden:

y = x2 - 4x + 3

y = - x + b

y = y


Svar #5
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

det er også mere afstanden fra T til l..

Tak fordi du giver dig tid :)


Svar #6
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med afstanden mellem T og l?


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.