Matematik

Noget omkring ortogonal projektion

07. oktober 2008 af Nobyt (Slettet)

I tilknytning til mit tidligere indlæg om fourieranalyse

jeg skal også finde den funktion, g(x), i rummet v span[1, cos(pi*x/5), sin(pi*x/5),cos(2*pi*x/5), sin(2*pi*x/5) der er tættest på f(x)= x/10 , x tilhører [0;10[ i L^2 afstanden.


Det er vel den ortogonale projektion?

Når jeg udregner efter g(x)=<f,e1>e1 + <f,e2>e2 + …………. Hvor e er enhedsvektorne

får jeg

g(x) = 5 - (5/pi)sin(pi*x/5)-(5/(2*pi))*sin(2*pi*x/5)

Hvor 5 tallet stammer fra integrationen af x/10 *1

Jeg ved at løsningen skal give
g(x)= ½ -(1/pi) *sin(pi*x/5)-(1/(2*pi))*sin(2*pi*x/5)

Jeg er næsten i mål, men hvad gør jeg galt her til sidst? Det er kun det første 5-tal der generer
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Din integration er fejlet.

∫x/10 dx = x2/(2*10) = x2/20


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

Integrationen er nu rigtig nok. 

Mon ikke du har set forkert, så der skal stå 1 i stedet for ½ i løsningen?


Skriv et svar til: Noget omkring ortogonal projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.