Matematik

tre ligninger med tre ubekendte.. igen igen

08. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Min tråd er åbenbart "forsvundet" (link: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=582762#583828 ) (?) så jeg tager lige tråden op igen ..

For det første, så vil jeg definere tre nye punkter fra forskriften: f(x) = 93e^-0,008X + 42e^0,008X -122 .

Findes følgende punkter? :

F(0) = a*13^2 + b * 13 + c

F(5) = a * 11,07^2 + b*11,08 + c

f(10) = a*9,35^2 + b*9,35 + c

__________________________

Dernæst prøver jeg det peter lind nævner, dvs. trækker den nederste fra de to øverste som så giver:

-10 = a*3,65^2 + b*3,65

-5 = a*1,72^2 +b*1,72

isolerer b i den nederste:

b= -5 - a/1,72

Det indsættes så på b's plads i den anden jeg har fundet, men jeg kan ikke finde ud af at isolere a i den?

_________________

Der er en lille opgave mere, men vil gerne lige have styr på det her først.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Du skulle måske prøve at isolere b igen, fordi det er forkert hvad du har skrevet :)
Husk at man deler i alle led.


Skriv et svar til: tre ligninger med tre ubekendte.. igen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.