Matematik

Ligning

13. oktober 2008 af camilladreuer (Slettet)

Hej folkens

får ikke det samme som oplyst i bogen, nogen der kan hjælpe?

½*x-2(-x-4)=7x+11

som jeg skriver =

3½x-(-8)=7x+11 =>

3=10½x

men det giver ikke x=-2/3 som oplyst i bogen.

Håber at der er nogen der nogle ideer , på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af Isomorphician

0,5x - 2(-x - 4) = 7x + 11

0,5x + 2x + 8 = 7x + 11

2,5x + 8 = 7x + 11

-4,5x = 3

x = -2/3


Svar #2
14. oktober 2008 af camilladreuer (Slettet)

Tusind tak, det giver selvfølgelig også meget mere mening :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.