Matematik

Cirkel

15. oktober 2008 af sira (Slettet)

En cirkel har C(3,-2) og radius 5.

Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkt med koordinatsystemets andenakse?

Hvordan  gør jeg det? Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2008 af peter lind

Opskriv cirklens ligning. Sæt derefter x=0. Så har du en ligning til bestemmelse af y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2008 af mathon

(x-3)2 + (y+2)2 = 52

punkterne koordinatsystemets andenakse
har formen
(0,y)......
 


Svar #3
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Er det (x-3)^2 + (y+2)^2 = 5^2 resultatet, jeg er ikke der bedste til matematik :( så forstår ikke helt det du har skrevet, kan du ikke forklar plice


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2008 af mathon

cirklens ligning
er

(x-3)2 + (y+2)2 = 52
heri indsættes x = 0

(0-3)2 + (y+2)2 - 25 = 0, som reduceres til

y2 + 4y - 12 = 0

hvoraf du beregner mulige 2.kordinater til cirkelskæringspunkter med
koordinatsystemets andenakse
 


Svar #5
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Jeg er ikke hel med på det sidste hvor du siger at jeg skal beregne mulige 2. koordinater til cirkelskæringspunkter  med koordinatsysyemets andenakse.

Hvad mener du med det?

:(


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2008 af mathon

løs

y2 + 4y - 12 = 0


Svar #7
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

hvordan? ;(


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2008 af mathon

...har du ikke lært at løse en 2.gradsligning?


Svar #9
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Nej ikke rigtig. Det har vi haft kort om sidste år, men skal have det efter ferien :(, kan du ikke hjælpe ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2008 af mathon

y2 + 4y - 12 = 0

har løsningerne

y = -6  og  y = 2


Svar #11
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

cirklens ligning
er

(x-3)^2 + (y+2)^2 = 52
heri indsættes x = 0

(0-3)^2 + (y+2)^2 - 25 = 0, som reduceres til

y^2 + 4y - 12 = 0

derefter løses

y^2 + 4y - 12 = 0

Og man for

y = -6 og y = 2

Er det så resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. oktober 2008 af mathon

...ikke helt

skæringspunkterne med y-aksen
er

(0,-6)  og  (0,2)


Svar #13
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Kan jeg godt aflevere det sådan

cirklens ligning
er

(x-3)^2 + (y+2)^2 = 52
heri indsættes x = 0

(0-3)^2 + (y+2)^2 - 25 = 0, som reduceres til

y^2 + 4y - 12 = 0

derefter løses

y^2 + 4y - 12 = 0

Og man for

y = -6 og y = 2
 

Dvs. at skæringspunkterne med y-aksen
er

(0,-6) og (0,2)

Eller skal der tilføjes noget, fordi min mat. lære er meget streng fx ved der hvor der står derefter løses  y^2 + 4y - 12 = 0 og man for y = -6 og y = 2, hvordan fik man det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. oktober 2008 af mathon

...du kendte jo ikke formlen

y2 + 4y - 12 = 0

d = b2 - 4ac  =  42 - 4*1*(-12) = 64 = 82

√(d) = √(82) = 8

y = (-b±√(d))/(2a)  =  (-4 ± 8)/2 = -2 ± 4

y = -6  v  y = 2


Svar #15
15. oktober 2008 af sira (Slettet)

Tak for hjælpen

:)


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.