Matematik

forskrift 4. gr. poly. uden rødder??

16. oktober 2008 af 1g (Slettet)

Find forskriften for et fjerdegradspolynomium der ikke har nogen rødder, og som i 1 har værdien -8:

altså:

-8=a(1-r1)(1-r2)(1-r3)(1-r4)

men rødderne r1, r2, r3 og r4 findes jo ikke??



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

f(x) = -x^4-7


Svar #2
16. oktober 2008 af 1g (Slettet)

ok..

men hvordan ser mellemregningerne ud, der viser hvordan man kommer frem til f(x) = -x^4-7   ?????
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

F(x)=-8x4

-8=a(1)(1)(1)(1)

a=-8

y=a*x*x*x*x=-8x4


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Dog er f(x)=-x4-7 også rigtig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

I #3 er det ikke F(x) men f(x), da F(x) jo er for stamfunktioner


Skriv et svar til: forskrift 4. gr. poly. uden rødder??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.