Kemi

ph beregning

18. oktober 2008 af camilla_jensen (Slettet)

Hej, håber nogen kan hjælpe mig

Jeg skal beregne ph i en 0,10M opløsning af aluminiumchlorid

Hilsen Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af mathon

Al(H2O)6Cl3(aq)   --->   Al(H2O)63+(aq)    +   3Cl-(aq)    

pKs(Al(H2O)63+(aq)) = 4,9, hvilket indikerer svag syre

pH = 0,5(pKs - log(cs)) = 0,5*(4,9 - log(0,10)) = 2,95 = ca. 3


Svar #2
18. oktober 2008 af camilla_jensen (Slettet)

tak:)


Svar #3
18. oktober 2008 af camilla_jensen (Slettet)

hvorfor ganger du med 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2008 af mathon

...læs selv
pH-beregning for svage syrer...


Skriv et svar til: ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.