Matematik

differentialkvotient. rigtigt el. forkert?

19. oktober 2008 af Nathalie1 (Slettet)

Vil lige høre om nogen kan fortælle mig, om jeg har regnet rigtigt?
 

En funktion f er givet ved f(x)=3x^3+2x

Bestem differentialkvotienten f '(x0), når det oplyses at x0 = 5.

f(5)=3*53+2*5

f '(x)=3*3*x2+0*5=9*x2

f ' (x0)= f '(5)=9*52=225

Er jeg galt på den, eller er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: ´Jeg ved ikke lige, hvorfor du starter med at bestemme f(5), for det skal du sådan set ikke bruge. Du har heller ikke udregnet f'(x) korrekt - prøv lige at kigge på den igen.


Skriv et svar til: differentialkvotient. rigtigt el. forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.