Matematik

er det mon rigtigt?

20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hejsa :)

VIl høre om jeg har lavet det rigtigt sådan lyder opgaven har en andengradspoly.

A. opgaven 2x^2+3x+c=0 har løsningen 1
a bestem c
b besem andengradsligningens anden løsning

a = b^2-4ac => 3^2-4*2*c => 9-8c=0 => 9=8c =>9/8= c =1,125 og facit står der at c = -5 x = (-2) hmm

b= ? ved ikke helt hvordan man går igang her


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er ikke helt korrekt. Prøv at overveje, hvad det betyder, at den har løsningen 1.


Svar #2
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

d = b^2-4ac = 0 så har vi kun 1 løsning? hvis d = 0 så har den kun en løsning :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvordan ved du, at der ikke er flere løsninger?


Svar #4
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

pga d skal værre større end 0 :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at læse delspørgsmål b. ;)


Svar #6
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

forstår det ikke helt , hvordan skal jeg gribe det an : /


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Du kender punktet (0,1), så prøv at indsætte dette direkte i dit udtryk for dit andetgradspolynomium.


Svar #8
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hvor kom punktet (0,1) ?  er helt forvirret nu :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Undskyld, det skal også være omvendt. (1,0). Det var min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

'opgaven 2x^2+3x+c=0 har løsningen 1' (og IKKE én løsning, som det er let at misforstå)

Dvs at vis 1 indsættes i ligningen skal denne være sand hertil fås:

2*1^2+3*1+c=0, løs denne med hensyn til c

b) Du har nu den fundne c-værdi, hvorved du kan løse andengradsligningen efter den generelle formel.

- Fortsat god aften mvh. Dan


Svar #11
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

jamen facit siger  -5 hmm og når jeg løser den så bliver det til c= 5 !!


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

2*1^2+3*1+c=0 <=>2+3=5+c=0<=> c=-5, du må have lavet en fortegnsfejl under din udregning :-)


Svar #13
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

ups ja! bedre forståelse nu tak skal du have dan :D


Brugbart svar (1)

Svar #14
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#13 Det er meget let at lave fortegnsfejl, de små sataner gemmer sig overalt i matematikkens verden :-)

- Husk i øvrigt at gøre brug af Studieportalens vurderingsskala over indlæg i dine indlæg, ellers går netop denne funktion til spilde :-)


Skriv et svar til: er det mon rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.